Header Informatie Nationale Snertdag

Informatie

Waarom de Nationale Snertdag?

Van (alleenstaande) 50-plussers in Nederland horen we vaak dat de zondag maar een vervelende (snert)dag is, zeker in de winter. De kids zijn druk en het normale leven ligt even een dagje stil. Daarnaast horen we dat er door veel mensen die alleen zijn niet wordt uitgekeken naar de donkere decembermaand en specifiek de feestdagen. Er zijn meer dan 6 miljoen 50-plussers in Nederland waarvan ongeveer de helft alleen woont. Wij vragen ons dan af waarom deze mensen niet met elkaar optrekken en het samen gezellig maken? Precies dat is voor ons de reden geweest om de Nationale Snertdag in het leven te roepen. Op een ludieke en luchtige manier brengen wij dit onder de aandacht en proberen we zoveel mogelijk mensen lokaal te verbinden door middel van snert: “Maak van je snertdag een feestdag!”

De Nationale Snertdag is bedacht en georganiseerd door Klup. Klup is een social app dat 50-plussers koppelt met als doel samen leuke activiteiten te ondernemen en nieuwe contacten te leggen.

Waar is de Nationale Snertdag?

Op verschillende locaties en manieren vieren we op zondagmiddag 12 december door heel Nederland de Nationale Snertdag. Het hoofdevenement vindt plaats in Lage Vuursche. Dit ligt midden in de natuur. We zetten een mooie winterse tent op. Er is muziek, er is snert, warme drankjes (zoals glühwein), een oliebol, je kan wandelen.
Maar ook in iedere provincie heb je de mogelijkheid om bij geselecteerde horecagelegenheden te genieten van deze snert en gezelligheid. Uiteraard vind je alle locaties ook als activiteit in de Klup-app. Meld je aan in de app!

Wat kost de Nationale Snertdag?

Geselecteerde horecaondernemers bieden een heerlijke kop snert aan voor tussen de €5 en €6 en deelname is gratis (voor de speciale editie hierboven gelden andere voorwaarden).

Wanneer is de Nationale Snertdag?

De Nationale Snertdag vindt dit jaar plaats op zondag 12 december. Het begint overal in Nederland om 16.00 uur, eventuele uitzonderingen worden altijd aangegeven. Zorg dat je op tijd bent!

Snertdag Editie