Nationale Snertdag verbindt

Waarom de Nationale Snertdag?

Vanuit de actieve Klup community, actieve en veelal alleenstaande 50-plussers in Nederland, horen we vaak dat de zondag maar een vervelende (snert)dag is, zeker in de winter. De kids zijn druk en het normale leven ligt even een dagje stil. Daarnaast horen we dat er door veel mensen die alleen zijn niet wordt uitgekeken naar de donkere decembermaand en specifiek de feestdagen. Er zijn meer dan 6 miljoen 50-plussers in Nederland waarvan ongeveer de helft alleen woont. Wij vragen ons dan af waarom deze mensen niet met elkaar optrekken en het samen gezellig maken? Precies dat is voor ons de reden geweest om de Nationale Snertdag in het leven te roepen. Op een ludieke en luchtige manier brengen wij dit onder de aandacht en proberen we zoveel mogelijk mensen lokaal te verbinden door middel van snert: “Maak van je snertdag een feestdag!”

De Nationale Snertdag is bedacht en georganiseerd door social app Klup. Klup heeft als missie 50-plussers in Nederland te verbinden en inspireren om samen ervaringen te delen. Via de Klup-app vinden wekelijks 400+ activiteiten plaats, maak je eenvoudig nieuwe contacten en is volledig community gedreven.

Initiatiefnemers Michelle, Jaap en Michiel leggen uit waarom Klup dit organiseert👇🏻 

Waar is de Nationale Snertdag?

Het is onze ambitie om op zondagmiddag 10 december door heel Nederland de Nationale Snertdag te vieren. Via de Klup-app vind je alle locaties, die door leden (kluppers) zelf worden georganiseerd. Wil jij een Snertdag bij jouw in de omgeving organiseren? Maak dan eenvoudig een activiteit aan in de app en samen maken we er een groot feest van!

Je vindt alle locaties in de Klup-app. Ben je nog geen lid? Download de app en meld je aan. Tot de 10de van december!

Nationale Snertdag

Wat kost de Nationale Snertdag?

Deelname aan de Nationale Snertdag is gratis. Wel betaal je uiteraard je eigen kopje snert en andere consumpties indien dit in een horeca of andere gelegenheid is. Een organisator is vrij om zelf een invulling aan de snertdag te geven en is de richtprijs €6,- voor een kop snert. 

Wanneer is de Nationale Snertdag?

De Nationale Snertdag vindt dit jaar plaats op zondagmiddag 10 december. Je vindt alle locaties en tijden in de Klup-app. De meeste activiteiten starten om 15.00 – 16.00. Zorg dat je op tijd bent!

Snertdag Editie